Sushi afhalen Den Haag

 

Sushi wordt elke dag door miljoenen mensen over de hele wereld gegeten. Toch weten veel mensen niet waar ze een goede sushi-plek kunnen vinden om van deze smakelijke keuken te genieten. Het maakt niet uit of u van sushi houdt of er een hekel aan heeft, zolang u bereid bent om een goede lokale sushi plaats te vinden, kunt u een geweldige maaltijd hebben zonder dat u het huis uit hoeft.

Hoewel verrassend veel Amerikanen van sushi houden, maakt slechts ongeveer 3% van deze sushi-liefhebbers elk jaar de reis naar het kustgebied. Een logische oplossing voor dit lokale tekort aan sushirestaurants is dat zowel toeristen als autochtonen tijdens hun bezoek aan Pagoque de heerlijke Paseano delicatesse proberen in een visrestaurant.

Ik heb gemerkt dat veel toeristen (meestal blanke Amerikanen) de traditionele Asato (ells’a-sato) sushi aanbieden tijdens hun bezoek aan Pagoque en ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen – om nog maar te zwijgen van de verse heerlijke lokale vis. Maar voor de rest van de toeristen die naar Pagoque komen, raad ik aan de dinsdagavond (de beste avonden van de week) te reserveren en de avond thuis door te brengen met de heerlijke Paseano Nettles and Salad. Paseano Nettles and Salad is een uitgebreid menu met niet alleen malse onderkanten, maar ook romige handvaten, gelaagd op een bedje van knapperige aardappel en omhuld met chili-limoen blush.

Als je na een lange dag winkelen thuiskomt, of het nu Superbowl Sunday is of gewoon een stranddag, staat de keuken waarschijnlijk in lichterlaaie en is de vloer bedekt met lava-rode saus. Dat is een manier om het thuis te maken.

De geschiedenis van sushi is een interessante. We weten dat de manier waarop het zich heeft ontwikkeld en geëvolueerd veel langer is dan de gebruikelijke vis of garnalen, en dat is alleen maar om dat het goed gedocumenteerd is. De cultuur van sushi lijkt echter verbonden te zijn met Azië. En dat is waar het vandaag de dag nog steeds is, nu veel van de oorspronkelijke vroege Aziatische chef-koks zijn vertrokken of thuis zijn gebleven op zoek naar hetNext Big Thing.

Dus, zoals beloofd, ga ik schrijven over theria, en de vele soorten sashimi, zeevis of rauwe vis. Maar eerst, een beetje over de geschiedenis van sushi als een unieke Japanse keuken. Sushi is ontwikkeld in China en de specifieke kruiden en smaken hebben zich over de oceaan verspreid en zijn uiteindelijk in Japan terecht gekomen. Oorspronkelijk werd het woord shari gebruikt, wat een vrij hard woord is, dus pingsters hebben het misschien niet begrepen. Het woord evolueerde uiteindelijk in het woord Bokusyu, dat later verbasterd werd en de betekenis veranderde in vertaling en stoven, waarbij de oorspronkelijke betekenis “gefermenteerde zwarte stenen” was. Dit is best grappig, want het oorspronkelijke Japanse woord voor zwarte rotsen ( kamaboko) heeft in het Engels helemaal geen betekenis. Verdere uitleg is nodig voor dit woord.

De volledige waarheid over de oorsprong en betekenis van dit unieke Japanse gerecht is voor veel mensen nog steeds een mysterie. Velen beschouwen het als een delicatesse in Japan, maar om het echt te kunnen waarderen, moet je iets meer weten over de Japanse cultuur en tradities.

Traditionele garnituren zijn eetbaar goud (meestal 23 karaat), bloemen, (ongeopend) Deze worden op de sushi borden gelegd of op een dienblad geplaatst voor de presentatie. Ook vindt u rijst of rode bonen (kamaboko) en groenten bij elk stukje. De laatste presentatie is iets heel speciaals dat tezu heet, presentatie zonder koken. Bij deze methode wordt tezu rauw geserveerd, waardoor de mooie krokante  superblij ! Elk stuk wordt voor het opdienen in kleine hapklare stukjes gesneden, wat de presentatie nog verrukkelijker maakt.

Zo lekker als het is, ik denk niet dat we weer zonder deze watertandende lekkernij kunnen leven. Geniet ervan.