Visboer Den Bosch

Toen we in Pakistan voor het eerst met vis in aanraking kwamen, waren we nog heel jong. De enige vis die we kenden was de Galangal en dat was inktvis. Toen we op zevenjarige leeftijd de kibbeling-viswijzer tegenkwamen, waren we al verleid door de aanblik van een rij mensen die in de rij stonden voor hun beurt bij de kassa. Al snel beseften we dat het niet zomaar een maaltijd voor de dag was, na die maaltijd was er nog een rij en dan nog een en nog een. En toen kwamen er meer en meer.

De meest voorkomende vis die je in Pakistan aantreft is tonijn. Maar ze eten ook kopvoorn, avocado, geelvintonijn, beekforel, zilverspiering, brasem, wijting en lumpfish.

Varkensvlees krijgt de voorkeur in de vorm van ham. Dit wordt gevolgd door kip, en dan Rundvlees. En tenslotte Varkensvlees. Wij dachten dat varkensvlees een dier was dat gegeten moest worden, en waren dan ook verbaasd het op ons bord aan te treffen. Maar het blijkt dat ze niet zo dol zijn op varkensvlees, omdat ze het te wild vinden om te bereiden zoals zij dat willen. En ze hebben gelijk. Er is wel eens gesuggereerd dat buikspek wildvlees is, maar nu is men tot de conclusie gekomen dat het in het algemeen de manier is waarop wild wordt gekookt. Uien lijken het grote seizoen verschil te zijn in de Pakistaanse keuken. Ze hebben een enorme keuze aan groenten waaruit ze kunnen kiezen voor hun gerechten. Voorbeelden hiervan zijn Tomaten, Saag, Gajar ka Saag ( Groene erwten), Paddenstoelen, koolraap, kool, diverse kruiden, knoflook en gember. En natuurlijk zul je het moeilijk hebben om wild te vinden in een cholove. Maar dit zijn traditionele gerechten en honderden recepten worden in het hele land bereid.

De meest traditionele cholove in Pakistan is de Cholove Tikka. Andere gerechten zijn Methi Kabab, achi Kebab ( Rosengrals Middeleeuwse Maaltijd), Methi Qari ( Bruiloftsfeest), Methi Rabba ( grotere versie van Cholove Tikka) en Methi Kangri ( niet te pikant). Zoals gezegd zien wij deze groentegerechten als een aparte traditie, maar eigenlijk zijn de kleuren, smaken en technieken afgeleid van zowel de Perzische als de Indische keuken. cNet als in de gemengde keuken van India en Pakistan is rijst het hoofdvoedsel en komt het in een groot aantal verschillende variëteiten voor. We hebben de korte ( atta) die meestal wordt geroosterd en in bijna elk gerecht wordt gebruikt, de halflang korrelige, de langkorrelige en de kortkorrelige variëteit, gekookt op vele verschillende manieren. Soms wordt rijst gemengd met andere gerechten of wordt het anders bereid, afhankelijk van de regio.

Net als in de gemengde keuken van India en Pakistan is rijst het hoofdvoedsel en komt het in een groot aantal verschillende variëteiten voor. We hebben de korte ( atta) die meestal wordt geroosterd en in bijna elk gerecht wordt gebruikt, de half langkorrelige, de langkorrelige en de kortkorrelige variëteit, gekookt op vele verschillende manieren. Soms wordt rijst gemengd met andere gerechten of wordt het anders bereid, afhankelijk van de regio. Net als in de gemengde keuken van India en Pakistan is rijst het hoofdvoedsel en komt het voor in een groot aantal verschillende variëteiten. We hebben de korte (atta) die meestal wordt geroosterd en in bijna elk gerecht wordt gebruikt, de halflang korrelige, de langkorrelige en de kortkorrelige variëteit, gekookt op vele verschillende manieren. Soms wordt rijst gemengd met andere gerechten of wordt het anders bereid, afhankelijk van de regio.

Net als in de gemengde keuken van India en Pakistan is rijst het hoofdvoedsel en komt het voor in een groot aantal verschillende variëteiten. We hebben de korte (atta) die meestal wordt geroosterd en in bijna elk gerecht wordt gebruikt, de halflang korrelige, de langkorrelige en de kortkorrelige variëteit, gekookt op vele verschillende manieren. Soms wordt rijst gemengd met andere gerechten of wordt het anders bereid, afhankelijk van de regio. Net als in de gemengde keuken van India en Pakistan is rijst het hoofdvoedsel en komt het voor in een groot aantal verschillende variëteiten. We hebben de korte (atta) die meestal wordt geroosterd en in bijna elk gerecht wordt gebruikt, de halflang korrelige, de langkorrelige en de kortkorrelige variëteit, gekookt op vele verschillende manieren. Soms wordt rijst gemengd met andere gerechten of wordt het anders bereid, afhankelijk van de regio.

Net als in de gemengde keuken van India en Pakistan is rijst het hoofdvoedsel en komt het voor in een groot aantal verschillende variëteiten. We hebben de korte (atta) die gewoonlijk wordt geroosterd en in bijna elk gerecht wordt gebruikt, de middellang korrelige of halflang korrelige rijst die bekend is in de westerse landen en de langkorrelige variant. In het Aziatische subcontinent is rijst een zeer belangrijk gewas dat in vele vormen wordt geconsumeerd. Rijst is zeer voedzaam en bevat veel voedingsstoffen die ons lichaam energie en vitaliteit geven. Het levert ook een groot aantal belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B, B1, B2, B6, B12 en C.