Streekproducten Noord Brabant

 

Het is onze traditie om onze eigen groenten en bloemen te telen, en onze eigen koekjes te zouten en te bewaren. In de loop van onze lange plaatselijke geschiedenis hebben de plaatselijke gemeenschappen meer dan 1000 recepten aan de plaatselijke keuken bijgedragen.

Fish and Chips is een eeuwenoude traditie die door veel plaatselijke bewoners nog steeds wordt beoefend. U kunt een typisch plattelandsrecept kopen of u kunt het zelf maken. In ieder geval wordt de maaltijd in de avondkeuken bereid met lokale ingrediënten, waarbij de hoofdingrediënten meestal kool, vlees en eieren zijn. De saus en alle lekkere extra’s worden gewoonlijk aan de avondmaaltijd toegevoegd.

Red de dag!

Nu lokale gemeenschappen veel aspecten van het dagelijkse leven hebben overgenomen, zoals niet roken, beperkt gebruik van kruiden en het omarmen van biologisch geteelde steek producten, maken lokale voedingsmiddelen zoals eten uit eigen tuin of hetEnout-restaurantSelect County Food(ishes)* een comeback.

In het stadje Pahela in het zuiden van West Virginia worden de inwoners zelfs beschouwd als de “franchise”-consumenten van vers, lokaal voedsel. Waarom? Ze blijven thuis en koken. Ze rijden niet naar de andere kant van de stad om boodschappen te doen; ze blijven thuis en koken. In feite blijven ze het grootste deel van de tijd thuis.

Pahela is een van deze “franchise” gemeenschappen en er zijn anderen. In feite is er een beweging in de Verenigde Staten om veel lokaal voedsel terug te brengen naar hun steden. Meer en meer winkels bieden aan om te leveren. Ik heb gehoord van verschillende veelbelovende bijeenkomsten van lokale voedselproducenten, chef-koks en consumenten.

Als je thuis blijft en kookt, ben je misschien een eiland van voedsel in een zee van fastfood. Met de komst van genetische modificatie en de verwachting dat we dicht bij scholen, ziekenhuizen en banen wonen, is onze genetische kweekvoorraad zwak. Ondanks de roep om een wereldwijd geluid, bedenkt de wetenschap gestaag nieuwe technologieën om voedsel overvloedig en smakelijk te maken.

je voorraadkast vullen met voedselopslag artikelen

rijp fruit en groenten in de vriezer

het invriezen van gekruid vlees en vis

het invriezen van stevige tofu om tijd te besparen of om een stevige textuur te krijgen

zelfgemaakte bouillon en stoofpotjes maken met gedroogde bonen en linzen.

het inblikken van zalm en andere zeevruchten.

smakelijke gerechten bereiden met verse producten en kruiden en minder of geen zout gebruiken.

Groeien in de tuin…

de tuin kan een bron zijn van vers fruit en verse groenten die door alle leeftijdsgroepen worden gegeten. In feite is de tuin de plaats waar kinderen over voeding leren.

de tuin kan een bron van organisch voedsel zijn dat goed is voor het land en ook goed voor jou. Om zo’n tuin te kweken, kun je klein beginnen. Koop gewoon niet waar je niet veel vanaf weet. Adviseurs kunnen een grote hulp zijn.

kan de tuin een bron zijn van broodnodige goedkope proteïne.

kan de tuin een bron zijn van broodnodige gezonde vetten.

kan de tuin een bron zijn van broodnodige vitaminen en mineralen.

de tuin kan een goed geplande activiteit zijn die door alle leeftijdsgroepen kan worden genoten.

Leren van andere tuiniers is een uitstekende manier om ervaring op te doen.

het verstrekken van nuttige informatie aan leerlingen en landbouwers in opleiding.

advies geven aan klanten en cliënten.

een verborgen geschenk geven aan milieuvriendelijke gewassen.

advies voor opbrengstbeperkende gewassen.

samenwerking met gelijkgestemde landbouwers

de kwaliteiten van lokale producten aanprijst en aandringt op meer aanbod.

het belang te erkennen van de instandhouding van een open omgeving waarin landbouwers kunnen praten over hun werk en over de boerderijen die zij met familieleden hebben ingezaaid.

om het effect van lokaal kopen te benadrukken.

die de voordelen van lokaal eten erkent.

met de nadruk op de noodzaak om het brandstofverbruik te verminderen en de voordelen van lokaal voedsel.

erkennen dat watervoorziening steeds belangrijker wordt voor gezondheid en welzijn.

waarin de voordelen van genetische modificatie worden erkend en de noodzaak wordt benadrukt om over te schakelen op biologische productiemethoden.

die de noodzaak benadrukt om onze biosfeer te beschermen.

waarin wordt gewezen op de noodzaak om de productie van scharreldieren in stand te houden en op de problemen met conventionele landbouwmethoden.

lees meer: