Plantaardig eten

Maleise nieuwe maaltijden worden “beschaafd” genoemd omdat ze gecompliceerd zijn en verder gaan dan de alledaagse devotie van Maleise populaire gerechten. Ik heb deze nieuwe maaltijden beschreven als plezierige en bevredigende maaltijden. Ik woon nu vijf jaar in Singapore en ik moet toegeven dat ik dol ben op het eten van dit land. Alleen eten is niet het probleem; het is de honger die me hongerig maakt. Ik wil graag mijn idee├źn met u delen die gebruikt kunnen worden als ingredi├źnten voor een aantal nieuwe smakelijke gerechten, of gewoon eenvoudige inspiratie voor gezond eten.

U bent gewend te denken dat alleen hartziekten en kanker gevreesd worden. Toch zijn er veel bewezen remedies tegen oud of ziek worden en een van de grootste problemen van allemaal is zwaarlijvigheid. Nu is er geen excuus meer om dit niet te doen. Denk aan hummus, een Arabisch woord dat “gemaakt van olie” betekent en begrijp dat dit goed vet is. Dit is wat u moet onthouden om een gezond hart en een leidinggevend leven te hebben.

Stelt u zich eens voor dat u op uw trouwdag op dieet wordt gezet om uw belangrijke anderen minder te belasten en uw levensstijl te verbeteren. Je begint met het bepalen van je caloriebehoefte en merkt op dat je meer eiwitten dan koolhydraten moet eten. Vervolgens concentreert u zich op het binnenkrijgen van de benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen door vlees, vis en eieren te eten voor calcium, ijzer en zink, en tonnen bladgroenten voor antioxidanten.

Geloof het of niet, dit is hoe je de “perfecte” lichaamsgodin wordt die je moet zijn, gewoon door de nodige voedingsmiddelen te kopen. Het is grappig dat we een toevoer van vetzuren in ons lichaam nodig hebben om het goed te laten werken. Omega-3 wordt gevonden in vette, vetarme en dierlijke producten en men gelooft dat het onze kans op het krijgen van belangrijke chronische ziekten vermindert. Deze ziekten hebben ook een lagere overlevingskans. Maar dat wist u waarschijnlijk niet van uzelf, tenzij u onderzoek deed naar voeding.

Voor wie gewoon niet graag kookt, is het mogelijk om heel lekkere maaltijden om te toveren in goedkope favorieten. Gewoon serveren met iets fris en het is een maaltijd op zich. Het plezier voor de ontvanger om van de maaltijd te genieten zal hen nog meer van je doen houden.

Als u haast hebt en geen tijd hebt om te koken, denk dan aan deze beproefde tips om voedselverspilling tegen te gaan en de voeding te verbeteren.

1. Leg een voorraad voedsel aan in uw koelkast dat u niet invriest.

2. Bereid maaltijden een dag van tevoren en vries ze in.

3. Neem restjes van maaltijden en voeg 30 tot 40% van uw dagelijkse behoefte van elke maaltijd toe. Als u bijvoorbeeld rijst eet voor de lunch, kunt u de overgebleven rijst invriezen en in de vriezer bewaren voor later gebruik.

4. Plan gekookte maaltijden een dag van tevoren. Met plan koken kunt u uw maaltijden van tevoren bereiden en ze invriezen. Dan ontdooi je ze gewoon in de gewenste hoeveelheid tijd. Zo vermindert u verspilling en bespaart u ook tijd en moeite.

Dit zijn slechts enkele van de tips die u gemakkelijk kunt volgen om gezond en lekker te eten.

 

Lees meer

Vegan Weekmenu