Worstenbroodjes Eindhoven

De volgende stap is dat u er eerst voor moet zorgen dat het vlees voldoende is afgekoeld om bij elkaar te blijven. Dit is omdat je je handen zult moeten gebruiken om de gehaktballen te vormen. Je kunt ze maken met een koekjessnijder, of met behulp van een koekjesblad. Als je een koekjesvel wilt gebruiken, zorg er dan voor dat het voldoende is afgekoeld om aan elkaar te blijven plakken. (U wilt niet dat het vlees helemaal koud is).

Nadat je je gehaktballen hebt gevormd, wil je ze bakken. Bak de gehaktballen tot ze goudbruin zijn. U kunt de gehaktballen in verschillende porties bewaren, zodat u ze allemaal tegelijk kunt bakken. Wanneer u klaar bent om de gehaktballen te bakken, haalt u ze uit de frituurpan. Voeg vervolgens een beetje azijn toe en bedek de gehaktballetjes met wat paneermeel. Daarna bakt u ze in het beslag. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de gehaktballetjes in de ovenschaal. Bak de gehaktballetjes ongeveer 20 minuten op een temperatuur van 350 graden. Je zult ze ook ongeveer 15 minuten willen laten bakken. Controleer ze ook elke 5 tot 7 minuten om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn. Door ze te timen kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Maak de schaal schoon met een papieren doekje als je klaar bent met eten. Dat is alles! Wij serveren de gehaktballen als een zelf opgediend gerecht. Gehaktballen zijn over het algemeen niet bedoeld als een gang, en voor het grootste deel worden de gehaktballen die tijdens het diner worden geserveerd op deze manier bereid. Ze worden gemengd met de rest van het gerecht, en de serveerder mag het gerecht zelfs niet aanraken met enige vorm van saus. Vaak worden de gehaktballen gepaneerd en gefrituurd. De volgende keer dat u in het zuiden bent, zou ik u willen aanmoedigen dit gerecht eens te proberen. Onthoud alleen dat het optioneel is. Het gerecht is geweldig, maar de serveerster ook.

Als u nog nooit gehaktballen hebt geprobeerd, dan zult u misschien verbaasd zijn over hoe groot en lekker ze kunnen zijn. Ze zijn geweldig voor elk feest, of gewoon een geweldige aanvulling op het ontbijt of de lunch.

Lees meer

Worsten Broodjes