Bakkerij Tilburg

 

Onze familie heeft al heel lang bakkerij in Tilburg. De familie van mijn schoonvader is hier al meer dan vijftig jaar. Mijn twee broers zijn hier al vijfentwintig jaar, en hun gezinnen zijn hier al vijfentwintig jaar. Onder de daken van hun vaders, verbouwden bloemen en kruiden, en groenten. Mijn zus en haar man zijn hier al vijfentwintig jaar, en ze wonen hier graag. Door mijn schoonvader hebben mijn zus en haar man kunnen reizen om mij een gezondheidsprobleem te zien ontwikkelen. Ik onderga momenteel een behandeling die draait om mijn lever en nieren. Ik wil erop wijzen dat mijn schoonvader zijn ziekte op zijn veertigste kreeg, en dat hij een zeer sterke man is.

Door zijn ziekte hebben mijn zus en haar man het erg druk gekregen met hun eigen avonturen. Ze zijn naar de markt geweest, om hun vrienden te zien, om huwelijksceremonies bij te wonen, om dit boek te produceren. Ze hebben een mooi huis, een mooie auto, ze rijden hier en daar op hun vrije dag, en komen dan weer thuis. Vorig jaar organiseerden ze een diner waar dertig mensen op af kwamen. Mijn zus en haar man zijn een paar weken weg geweest voor zaken, en kwamen gisteravond thuis met dit boek over eten.

De man van mijn zus heeft het de laatste tijd erg druk met zijn werk als architect. Mijn schoonmoeder is hier voor zaken geweest, en doet ook persoonlijke zaken. Dit zijn drie erg druk bezette mensen, dus ik ben blij dat ik ze kan helpen. Ik heb ze gezegd dat ik zou uitzoeken wat er nodig is om ze beroemd te maken. Ik wil er ook aan toevoegen dat ik het persoonlijker en meer privé wil maken. Dus, veel van mijn herinneringen zijn van etentjes thuis. Als kind was ik zeer vertrouwd met dit heerlijk klinkende eten. Mijn schoonmoeder vertelde me over gevulde koolbladeren. Deze kool was gekookt met vlees. Er waren kleine gefrituurde lente-uitjes, gehakte knoflook, fijngesneden aardappelen en andere lekkernijen, die op een schotel werden gelegd. Maar het hoofdgerecht was de kool. Ze noemde het koningskool. Iedereen bestelde het. Je kunt zien dat ik niet zo blij was met de woordsalade. Maar tegen de tijd dat ik thuis kwam, vond ik een geweldig recept van gevulde koolbladeren en begon het op te schrijven.

Ik heb dit recept bedacht. Toen ik mijn aantekeningen bekeek, besefte ik dat ik vergeten was de uien te fruiten. Als je dat gedaan hebt, worden de uien knapperig. Ze geven de gevulde kool, samen met de knoflook en de aardappelen, een geweldig tintje. De laatste stap is het toevoegen van de vulling, en andere stukjes van de stoofpot, inclusief de gehaktballetjes. Nadat al deze heerlijke componenten zijn gemengd, heb je een heerlijke gevulde kool, precies wat we gisteravond als avondeten hadden.

Keuze van de manager

Dit recept kwam van de keuze van onze manager. De ingrediënten waren gemakkelijk te vinden in onze winkel. Ik heb het in een apart bestand gezet voor degenen onder u die het misschien willen proberen. Het bevat het gebruik van zure room en magere boter om de smaak te verbeteren.

Ingrediënten

1 pakje lichte roomkaas 1 eetlepel honing 2 eetlepels crackers 1 eetlepel magere boter

Routebeschrijving

Meng in een kleine kom de roomkaas en de honing. Voeg de crackers en de boter toe. Maak een kuiltje in het midden en giet het roomkaasmengsel erin. Het zal er kruimelig uitzien. Maar het zal heerlijk smaken. Eet smakelijk!

lees meer: