Manchego

 

boeren-kaas is een oude zuivel die al sinds het begin van de kaasmakerij in het Cantabrische gebied wordt geproduceerd. Deze kazen worden gemaakt van rauwe en half rauwe melk, van zowel de ochtend- als de avondmelkingen. De melk wordt geperst tot een half stijve wrongel, die vervolgens wordt gekookt door hem te laten rusten en langzaam te worden omgeroerd. De aanbevolen rijping is afhankelijk van de kwaliteit en de plaats van de kaas. De kaas van topkwaliteit wordt bijvoorbeeld in de zomer gemaakt, wanneer de kaas langzaam maar redelijk rijpt. De avond melkingen worden gedaan om de wrongel een hogere en frissere smaak te geven. De avondmelkingen worden gedaan met de rauwe koemelk, waarna de room en de resterende wei worden gescheiden. De room wordt verwarmd en vervolgens gezeefd om de wei te verwijderen, waardoor net als bij de andere producten een geelachtig poeder overblijft. Dit wordt vervolgens verwarmd en gevlekt met zeezout, dat ook wordt toegevoegd om de soort te conserveren.

Geitenkaas

Dit is een verse geitenkaas, die wordt gemaakt van geitenmelk. De beste kwaliteit van dit soort kaas wordt geproduceerd in de regio’s Lombardije en Piemonte. Voor de bereiding ervan wordt de melk van de koe een tijdlang laten staan. De room van de melk kan niet lang op kamertemperatuur blijven, daarom moet hij op een temperatuur van ten minste 67°C worden gebracht. De geitenmelk wordt vervolgens in een zak van geitenhuid gedaan. Vervolgens worden nachtschaden genomen en gedistilleerd, waardoor de “Fiorentina” of “Nicoise” tomaten, de bekende salami van Italië, en de komkommers ontstaan. Het bier moet ook bij het gerecht worden gedronken of als bijgerecht.

Kip Turducken

Het is een hoofdvoedsel in de Italiaanse keuken. Het wordt ontbeend en geroosterd, en wordt beschouwd als een van de meest toegeeflijke spijzen. Dit is kip, en het is gevuld met een eend zonder bot, en dan gekookt, gepaneerd en gevuld, zoals een pita. De eend en de kip worden gesmoord in een saus van saffraan, tomaat, knoflook en maïs, en dan gebakken als een permanent huis.

Kreeft Consomphere

Dit is een heerlijke soep die wordt gemaakt van kreeft. Kreeften worden gekookt samen met hun ossenhaas en worden op smaak gebracht met boter en witte wijn. Dit wordt geserveerd met verschillende groenten zoals uien, wortelen, aardappelen en paprika’s. Dit wordt meestal als een gezondheidsvoedsel op de markt gebracht, en de Europese Unie beschouwt het als een zuiver voedingsmiddel. Het bevat vooral vet en koolhydraten, maar ook eiwitten en mineralen. Het gerecht wordt bereid met gebakken wit brood, zachte blauwe kaas en boter.

Dit is slechts een inleidende lijst van Italiaanse gerechten die u kunt proberen terwijl u in Italië bent. Er is zeker nog veel meer in de Italiaanse keuken arsenaal, maar proberen ze allemaal zou een peulvruchten overbelasting zijn. Dus, als u plannen maakt om ‘s avonds met uw gezin uit eten te gaan, kunt u overwegen om een van deze Italiaanse gerechten te proberen. Zelfs als je de lijst helemaal zelf maakt, pasta kan nooit kwaad, toch?

lees meer:

  1. Zwitserse kaas 
  2. Fenegriek kaas