Diëtist Utrecht

 

Hoewel dit artikel zich zal concentreren op fruit, wijn en chocolade, wil ik een kwestie aansnijden die belangrijker is, namelijk de voeding van het vlees. Deze kwestie is de opkomst van het Renaissance dieet. Degenen onder u die mijn artikel over “Gezondheid en schoonheid” hebben gelezen, weten dat mijn hart en geest volledig bij het 17e jaarlijkse Boston Festival van het Fruit zijn, ik hoop echt dat het doorgaat.

Om te laten zien hoe ver ik ben gekomen sinds die dagen, toen ik nog maar een jonge getrouwde man was, en hoe ver ik ben gekomen in mijn begrip en waardering voor voedsel, ben ik blij te kunnen aankondigen dat ik op 30 augustus 2009 in San Diego, Californië, de eerste jaarlijkse bijeenkomst van de International Association of Organiceed zal bijwonen. Ik ben al acht jaar lid van deze vereniging en ik breng een boodschap van transformerend voedsel, en een nieuw perspectief naar deze fantastische bijeenkomst. Mensen hebben zoveel van elkaar te leren, niet alleen over voeding en schoonheid, maar ook over milieu en gezondheid. Er zijn workshops om te leren over hoe je biologisch vee kunt kweken, en dit is een voordeel lezing voor iedereen die houdt van het kweken of verzorgen van bloemen.

Als faculteit lid van het San Diego Museum of Art, bracht ik mijn presentatie aan het licht met mijn wortelschilderij. Wortelen zijn een geweldige bron van vitamine A en wortelsap een goede bron van vitamine E. Hoe je je wortelen ook eet, het helpt je om deze giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Deze onderwerpen zullen worden onderzocht binnen de afdeling Voedingswetenschappen, omdat er veel belangstelling is voor hoe verder te gaan, hoe de productie op gang te krijgen om de boerderij van 2.000 hectare in stand te houden. Omdat het zo leuk is om de creaties te verkennen en te verbeelden, zijn er veel categorieën binnen de beurs die vandaagkerede nodig hebben. Ook al is er een enorme media-aanwezigheid, en zijn de activiteiten allemaal erg aanwezig om de aandacht van de media te trekken.

Sommige van de media-aandacht zou niet zo wijd en zijd bekend zijn, ware het niet voor sommige externe activiteiten. De San Diego Union Tribune, bijvoorbeeld, berichtte over verschillende voedselkunstprojecten die nationale belangstelling wekten. Eén zo’n project werd uitgevoerd door een groep plaatselijke ambachtslieden in het centrum van de stad. Zij beschilderden tientallen keramische borden en gebruikten deze als basis om nasturtiums op te stapelen. Deutter fortel hield een jaarlijks kunstfestival. Het staat bekend om het werk van meer dan 100 lokale, artistiek bekende chef-koks. Dit jaar zullen ongeveer 60 lokale chef-koks verschillende keukens van Italië koken. De winnende chef-kok krijgt een extra bonus en reist de wereld rond om in verschillende restaurants aan bod te komen. Het is een geweldige manier om meer te leren over het eten, de cultuur en het dineren, van een groeiende regio en over de hele wereld.

Zelfs met zoveel media-aandacht, zou je denken dat er wat problemen zouden zijn als het ging om het daadwerkelijk verwerven en meer leren over de Italiaanse recepten. Zoals overal ter wereld, kan Italiaans koken een uitdaging zijn. In de huidige cultuur zijn kinderen erg kieskeurig wat hun woorden betreft, en zijn ze erg beperkt in hun repertoire. Naast het vinden van een betrouwbaar kinderkookboek, kan het vinden van het juiste recept een uitdaging zijn.. Maar een andere goede manier om de kinderen geïnteresseerd te krijgen, is ze een thuisactiviteit te laten doen. Leren hoe je een frittata maakt, of hoe je een macaroni met kaas maakt, kan leuk zijn. Dit zijn eenvoudige recepten die de kinderen het gevoel geven dat ze deel uitmaken van de keuken. Laat ze zien wat goed samengaat met andere ingrediënten en geef ze een beetje begeleiding met de kruiden.

“Dik” is een term die populair lijkt te zijn om mensen met overgewicht te beschrijven. Helaas kleeft er ook zo’n negatief stigma aan deze term. Het hoeft echter niet negatief te zijn. Je kunt je kind met overgewicht leren kennen zonder het gebruik van deze term. U zult waarschijnlijk verbaasd zijn over hoe ruimdenkend u met dit kind om zult kunnen gaan. “Gezond” is een term die voor veel mensen een steeds grotere betekenis krijgt. Om zowel kinderen als volwassenen een actievere levensstijl aan te zien nemen, is een actievere mentaliteit nodig. Dit betekent dat je je meer bewust moet zijn van je dagelijkse leven en van het voedsel dat je eet. Leer zowel de goede als de slechte kanten van eten en uit eten gaan kennen.

“Duurzaam” is een term die tegenwoordig vaak wordt gebruikt. Het lijkt meer dan ooit te worden gebruikt in verband met voedsel, kleding, vervoer, en zelfs het milieu. Maar wat is duurzaam precies?

Duurzaamheid is in wezen het produceren van een milieuvriendelijk product dat aan het publiek kan worden verkocht. Het gaat iets dieper dan “groen” zijn, want in plaats van natuurlijke hulpbronnen te gebruiken om het voedsel te produceren, wordt voedsel van betere kwaliteit geteeld op een ecologisch verantwoorde manier. Dit is een proces dat Noord-Amerikaans is en specifiek een Californische traditie.

 

Lees meer

Diëtist