sushi is een gerecht gemaakt van rijst en vele ingrediënten, voornamelijk rijst, en omwikkeld met zeewier en "ceserye" genoemd. De Celsian variant van sushi wordt gemaakt met rijst en wordt "Moto" genoemd. De rijst kan op verschillende manieren worden gebruikt, en u kunt het zelfs zelf maken, rijst is niet alleen een basisingrediënt van sushi, maar fungeert ook als basis voor vele andere Japanse recepten.

Het Japanse restaurant is in alle delen van de wereld te vinden. Ze zijn gemakkelijk te vinden in bijna elke stad en zijn goedkoop. Meestal wordt de hoge prijs van het eten gezien als een extra voordeel. De maaltijd wordt met de hand gegeten en wordt niet in kleine stukjes gesneden. Het wordt vlak voor de maaltijd gegeten, wat vaak resulteert in de "Oshizushi" eetervaring. De maaltijd wordt in een klein houten hokje geserveerd en met eetstokjes van het bord genomen. De rijst wordt op het bord geserveerd, en elk stokje is ongeveer twee centimeter hoog. Het gebruik van eetstokjes is gebruikelijker geworden omdat het als minderwaardig wordt gezien. Ocha is de beste manier om sushi te eten, omdat het minder rommelig is en meer controle biedt.

Sushi is populair geworden in de Verenigde Staten en in veel andere landen. Het wordt meestal geserveerd met stokjes of met de handen. De rijst wordt op borden geserveerd en de eters vouwen de randen van de rijst om tot een ovaal voordat ze gaan eten. Omakase wordt gegeten door mensen van alle leeftijden en is enigszins goedkoop. Het vlees wordt in stukken gekookt en geserveerd met zure room van mosselen. Aan de zijkant kunnen gerechten worden gegeten als meloen, wortel en ham.

Het wordt klassiek geserveerd in sushirestaurants met de "dassen" bij de rollen. Aangezien dit een straatvoedsel is, wordt het meestal met de hand gegeten. Grote crêpe-achtige broden worden gebruikt als "bandjes". Rijst op basis van maïs wordt om de vulling gewikkeld. De rijst staat bekend als "mochi" en is er in verschillende soorten, maar over het algemeen wordt de basis "dojo" genoemd. De Combo-coolets zijn een set van rijstvaatjes, en ze worden gebruikt om rijst te eten. De buitenkant van het potje is bekleed met de vulling. De binnenkant wordt gewoon over de vulling gevouwen.

Dit is de traditionele manier om sushi te eten. De eters leggen de gevouwen rol op het bord. De serveerder verwijdert vervolgens de knoedel uit de schaal. In Europa legt de serveerder de rol op een bord in plaats van op een tafel.

De verpakking van de vulling is ook kenmerkend. Afhankelijk van het soort vulling, kan het omwikkeld zijn met spek of kruiden. Sommige rollen bevatten bijvoorbeeld mayonaise of parmezaanse kaas.

Naarmate sushi populairder wordt in de Verenigde Staten, evolueren ook de serveerstijlen van het gerecht. Er is nu server-side sushi, waarbij het gerecht vooraf wordt ingepakt en aan tafel wordt geserveerd. De trend omvat ook sushirestaurants die gaan diepvriezen, zodat het eten vers blijft tot het moment van serveren. Diepvries sushi is ideaal voor degenen die hun sushi snel en vers willen.

Dus, nu kunstmatige smaken, kunstmatige kleuren en conserveringsmiddelen de originele, authentieke smaak van sushi lijken te vervangen, mag u de hoop niet verliezen. Het goede nieuws is dat sushi een lange weg heeft afgelegd, en het is nog steeds een heerlijke en plezierige maaltijd.