Halal slagerij Rotterdam

Veel mensen die in niet-moslimlanden wonen, moeten hun nek uitsteken in vleesschotels met het soort vlees dat halal is en meestal te vinden is in supermarkten, eetstalletjes op straat en andere werkplekken. Het soort vlees dat in restaurants wordt geserveerd, wordt “het pure vlees” genoemd.

Het dragen van de hielenband door moslimmannen is het kenmerk van hun geloof, omdat zij geloven dat het eten van dit soort vlees in de naam van Allah gebeurt. Halal voedsel kan meestal worden gevonden in elke grote stad of stad als moslim winkels en restaurants zijn geworden gemeengoed. U kunt een grote keuze van vleesgerechten maken als u hier woont, omdat de meeste vleesmarkten en restaurants onderworpen zijn aan Halal-richtlijnen. Dit betekent dat het voedsel dat u koopt, dat ook zal zijn.

Als u nu gewend bent aan de smaak van vlees uit de slagerij, dan is een uitstapje naar een stad waar veel moslimwinkels en -restaurants zijn, zeker aan te bevelen. Hier vindt u misschien wel de beste vleesgerechten en gerechten ooit. Talrijke vleesgerechten en zelfs halal desserts zijn beschikbaar als u een heerlijke maaltijd in de naam van Allah wilt proberen. Geen kruiden, geen vette sauzen, geen ander vlees, geen vis, geen gevogelte worden gebruikt in de gerechten die in een Halal restaurant worden opgediend. De keuken wordt gewoonlijk in grote restaurants geserveerd en is een delicatesse die men ten minste eenmaal in zijn leven moet proeven. Als je jong bent, zul je opgewonden zijn omdat je dit voor de eerste keer zult proeven. Vaak zullen zeevruchten en kip de meest voorkomende ingrediënten zijn.

Als je iets bedorvens proeft, kan dat voor mensen walgelijk zijn, maar als je het vergelijkt met wat onzuiver is, zul je het helemaal niet onaangenaam vinden. Het onvervalste voedsel kan een grote bron van genot zijn. De mensen die in moslimlanden zijn opgegroeid, wordt van jongs af aan de halal-wijze van koken bijgebracht. Wanneer je je verdiept in de islam en een praktiserend moslim wordt, zul je weten dat de praktijk van het restaurant, wat hun woord is voor eten, de keuken die zij eten, het soort voedsel dat je in hun kruidenierswinkels vindt, en het soort maaltijden dat zij eten wanneer zij uit eten gaan, enz. Zodra u vertrouwd bent met de voedingsmiddelen van de algemene praktijk in moslimlanden, zult u zien dat het geen vast en gepolijst proces is.

Het voedsel wordt in het algemeen bereid met de bovengenoemde ingrediënten, maar met één uitzondering. Die uitzondering is varkensvlees. Het is een varken. Dit wordt bewaard omdat de haren van een varken zeer olieachtig zijn en omdat ze veren hebben met olie. Dus de eieren en het varkensvet moeten goed geolied worden bewaard. Wanneer het vlees klaar is om te worden gekookt, begint de slager het te lokken met wat zout en houdt het een paar uur. Dan scheidt de slager het varkensvlees van het lichaamsvet en begint het te koken in de hoop dat het vlees er gewoon af zal vallen. Ook het vlees wordt goed ingeolied bewaard. Wanneer het varken gaar is, schudt de slager de pan een paar minuten krachtig om alvorens het varkensvet in de oven te plaatsen. Het varken is nu gaar maar blijft in het midden nog een beetje rauw. Dit wordt gedaan om de sappen te onttrekken en het vlees mals te houden. Zo gaat het vlees in zijn beknopte vorm rechtstreeks naar de consument.

De volgende bewerking die het varken ondergaat is het fileren zelf. Daartoe worden ze in kokend water gelegd en wordt hun huid ingewreven met zeezout. Het vlees wordt uit de huid gehaald en met zeezout gekneed. Het vlees wordt tot filamenten gevormd, door om de twee uur meer zout toe te voegen. Vaak worden ze ingevroren om ze langer te kunnen bewaren. Het volgende proces omvat de behandeling van het vlees. De eerste behandeling bestaat uit het verwijderen van de beenderen, het kraakbeen en het vet van het karkas. Vervolgens worden nieuwe ingrediënten toegevoegd om het vlees te conserveren en wordt het gedroogd. Bij de laatste behandeling wordt het zout weer aangevuld tot de vereiste hoeveelheid. De nieuwe ingrediënten omvatten het toevoegen van azijn, bier, wijn of chemicaliën die het vlees helpen het zout en het bederf weg te houden.

Het halloumiproces is een traditioneel proces in Griekenland, waarbij gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk beproefde methoden die het zwaarst zijn. Het proces begint met het verwijderen van de beenderen uit het vlees, het mengen met zeezout en het vervolgens 18 uur laten rusten in speciale machines. Het volgende proces omvat het pekelen van het vlees gedurende 12 uur bij een temperatuur van 21°C-26°C en een duur van 3 maanden. Na 12 maanden wordt het vlees uit de pekelkamer gehaald en bij een omgevingstemperatuur van 5°C te drogen gelegd. Het vlees wordt als gepekeld beschouwd wanneer het soepel is en niet meer in plakken kan worden gesneden. Het wordt gewoonlijk 4 maanden na de eerste pekelperiode gegeten.